ថៃរកចំណូលបាន ២៦៥០លានដុល្លារពីការនាំផ្លែឈើចេញនៅឆ្នាំ២០១៨

នៅឆ្នាំ២០១៨ ប្រទេសថៃនាំផ្លែឈើចេញបានចំណូល ២៦៥០លានដុល្លារអាមេរិក ហើយបើធៀបទៅឆ្នាំ២០១៧ គឺកើនប្រមាណ ១៧ភាគរយ។ ផ្លែឈើសំខាន់ៗដែលថៃនាំចេញមានដូចជា ទុរេន មៀន និងមង្ឃុត។ ទីផ្សារដែលធំជាងគេបំផុតរបស់ផ្លែឈើ​ថៃ គឺប្រទេសសមាជិកអាស៊ាន (Asean) និងប្រទេសចិន៕…

មានអ្នកធ្លាប់ដាំទុរេនបាន ៩០០kg ក្នុង១ដើម

កសិករថៃ (នៅខេត្តត្រាត) ឈ្មោះ Banjong Boon Vathee ធ្លាប់ប្រមូលផលទុរេន មួយដើមបានផល ៩០០kg ដែលជាផលខ្ពស់បំផុតកាលពីឆ្នាំ២០១៥។ នៅឆ្នាំ២០១៦ គាត់បន្តប្រមូល​ផលបានចំនួន ២២១ផ្លែ ស្មើនឹង ៥៩៩kg។ ក្រុមការងារសហគមន៍​សម្បូរសប្បាយ កំពុងស្រាវជ្រាវរកកសិករខ្មែរ…

បទពិសោធន៍ដាំស្ពៃនៅរដូវវស្សា (កសិករ ស៊ឹម រុំ)

លោក ស៊ឹម រុំ ជាកសិកររស់នៅភូមិទួល ឃុំស្វាយរំពា ស្រុកបរសេដ្ឋ ខេត្តកំពង់ស្ពឺ គាត់មានបទ​ពិសោធន៍ល្អក្នុងការដាំដំណាំស្ពៃក្រញ៉ាញ់នៅលើរានចំនួន៧០០​បាវ​។ ចំពោះបទពិសោធន៍ក្នុងការដាំស្ពៃ​ក្នុង​បាវ​បង្ហាញដូចខាងក្រោម។ ១-បច្ចេកទេសលាយដី…

បទពិសោធន៍ដាំស្ពៃនៅរដូវវស្សា (កសិករ ស៊ឹម រុំ)

លោក ស៊ឹម រុំ ជាកសិកររស់នៅភូមិទួល ឃុំស្វាយរំពា ស្រុកបរសេដ្ឋ ខេត្តកំពង់ស្ពឺ គាត់មានបទ​ពិសោធន៍ល្អក្នុងការដាំដំណាំស្ពៃក្រញ៉ាញ់នៅលើរានចំនួន៧០០​បាវ​។ ចំពោះបទពិសោធន៍ក្នុងការដាំស្ពៃ​ក្នុង​បាវ​បង្ហាញដូចខាងក្រោម។ ១-បច្ចេកទេសលាយដី…

បទពិសោធន៍ដាំស្ពៃនៅរដូវវស្សា (កសិករ ស៊ឹម រុំ)

លោក ស៊ឹម រុំ ជាកសិកររស់នៅភូមិទួល ឃុំស្វាយរំពា ស្រុកបរសេដ្ឋ ខេត្តកំពង់ស្ពឺ គាត់មានបទ​ពិសោធន៍ល្អក្នុងការដាំដំណាំស្ពៃក្រញ៉ាញ់នៅលើរានចំនួន៧០០​បាវ​។ ចំពោះបទពិសោធន៍ក្នុងការដាំស្ពៃ​ក្នុង​បាវ​បង្ហាញដូចខាងក្រោម។ ១-បច្ចេកទេសលាយដី…

បទពិសោធន៍ដាំស្ពៃនៅរដូវវស្សា (កសិករ ស៊ឹម រុំ)

លោក ស៊ឹម រុំ ជាកសិកររស់នៅភូមិទួល ឃុំស្វាយរំពា ស្រុកបរសេដ្ឋ ខេត្តកំពង់ស្ពឺ គាត់មានបទ​ពិសោធន៍ល្អក្នុងការដាំដំណាំស្ពៃក្រញ៉ាញ់នៅលើរានចំនួន៧០០​បាវ​។ ចំពោះបទពិសោធន៍ក្នុងការដាំស្ពៃ​ក្នុង​បាវ​បង្ហាញដូចខាងក្រោម។ ១-បច្ចេកទេសលាយដី…

ការគាំទ្ររបស់សេដាក ស្តីអំពីដំណាំក្រូចវល្លិ នៅស្រុកថ្មបាំង

សេដាកបានធ្វើការណែនាំឲ្យកសិករនៅស្រុកថ្មបាំង នៃខេត្តកោះ​កុង រៀបចំជាក្រុមផលិតដំណាំក្រូចវល្លិដំបូងគេនៅដើមខែកុម្ភៈ ឆ្នាំ២០១៨។ ការចាប់ផ្តើមដំបូងមានកសិករចូលរួមចំនួន ០៥​គ្រួសារ​តែប៉ុណ្ណោះ…

បណ្ឌិត យ៉ង សាំងកុមារ៖ ផ្លែម្ជូរល្មម (Roselle)

ស្រទាប់ខាងក្រៅនៃផ្លែម្ជួរល្មម ដែលហាលស្ងួតធ្វើជាភេសជ្ជៈ មានរសជាតិឆ្ងាញ់ និងល្អដល់សុខភាព។ របៀបប្រើ និងបរិភោគ ដាំឬឆុងជាមួយទឹកក្តៅរហូតដល់ចេញជាតិពណ៌ក្រហមដែលមានរស​ជាតិ​ជូរបន្តិច (ជូរល្មម) លាយជាមួយស្ករបន្ថែម ឬទឹកឃ្មុំ ដើម្បីឲ្យមានរសជាតិផ្អែម…

កំណាព្យ «ស្រូវជាព្រះមេ»កំណាព្យ 

ដំណាំស្រូវ គឺជាដំណាំដែលជនជាតិខ្មែរ ក៏ដូចជាតិសាសន៍ជាច្រើនទៀតបានដាំ និងយកផ្លែមកបរិភោគជាអាហារប្រចាំថ្ងៃអស់រយៈពេលជាច្រើនលានឆ្នាំមកហើយ។ បច្ចុប្បន្នដំណាំស្រូវនេះនៅតែដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ចំពោះការទ្រទង់ជីវិតមនុស្ស សត្វ…